Mindful-movement

Mindfulness-Movement-Meditation

MINDFUL-KOST

 

Når du vælger at leve med MINDFUL- KOST vil det sige, at du vælger en livsstil hvor du igennem kosten, bliver opmærksom på hvad din krop har behov for og hvad den ikke har behov for, for at du kan leve et liv i balance med dine behov og derved opleve en krop der har det godt.

Når du har det godt i din krop, har du det også godt psykisk. Du kan igennem den rigtige kost opleve: Et naturligt vægttab, mere overskud og energi, færre smerter, eksem og betændelses tilstande der forsvinder, autoimmune sygdomme der bedres, en bedre nattesøvn, et klarere sind og et større psykisk overskud.

MINDFUL- KOST- vejledning tager ikke kun udgangspunkt i den rette kost, men i hele din livsstil. Et kostvejledningsforløb indeholder derfor også et kig på hvordan du balancerer din hverdag ift.: Fordøjelse, søvn, humør, stress, motion, arbejde, fysiske ubalancer mm. Dette er en helhedsorienteret kostvejledning, som tager hele dit liv i betragtning og giver dig mulighed for i forløbet, at justere på flere knapper samtidig.

MINDFUL-KOST- handler nemlig også om at du lærer at være bevidst nærværende overfor dit velbefindende og dine behov, for at kunne give dig selv den omsorg det kræver at få lyst til at leve sundt.

Ofte spiser vi faktisk også mere end vi har behov for. Fordi vi ikke giver os tid til at spise. Dvs. vi spiser ikke kun de forkerte ting – men også for meget og måske for ensformigt. Når du ikke giver dig selv lov til at mærke din krop og mærke hvad der gør godt og hvad der gør skidt – og tage hensyn til dette- så kan det være svært at leve sundt og lave de forandringer du ønsker.

Igennem et forløb med MINDFUL-KOST anvisninger, vil du lære, at blive aktiv medskaber af nye sunde vaner i dit liv som vil forøge dit velvære, din sundhed og balance i livet.

Vi kan nemlig lære rigtig meget af denne livsstil i forhold til, at lære at arbejde med vores trang, grådighed, ønsker og begær. - Hvor vi ikke længere vil forsøge vi at opfylde vores følelsesmæssige behov gennem mad og drikke

Opmærksomheden og nærværet overfor netop vores trang,grådighed og begær kan hjælpe os selv til at træffe sunde, omsorgsfulde og respektfulde valg for os selv og lære os at dække vores følelsesmæssige behov på anden vis, end ved at putte noget i munden. Lige præcis fordi vi gennem nærværet bliver opmærksomme på, at bryde med en negativ spiral af falsk behovsdækning.

Når vi vælger at leve efter MINDFUL-KOST anvisninger vælger vi også at tage ansvar. Tage ansvar for vores daglige velbefindende og vores sundhed. Dette valg har som alle andre valg i livet ikke kun positiv betydning for os selv, men også for vores nærmeste, for vores arbejde og for hele jordkloden. Vi vælger nemlig at tage ansvar for os selv og for verden, når vi lever efter disse anvisninger, med en øget opmærksom på vores livsstil.

Vi vælger at lade vores daglige kost være vores medicin, som Hippokrates sagde for ret mange år siden:

 “Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad”

Måske kan et forløb med Mindful Kost også inspirere andre i din familie eller vennekreds til, at begynde at leve med en ny opmærksomhed i livet og måske endda gøre det til en fælles opmærksomhed og læring.

Mindful Kost anvisningerne er skabt til at udvikle din kærlighed og omsorg til dig selv og din omverden. Dette er et meget,meget vigtigt fokus. Du kan ikke være sund hverken fysisk/ psykisk eller mentalt, når du taler negativt til dig selv. Dette er del af usunde selvdestruktive vaner der gør os syge og tapper os unødigt for energi. Tal derfor altid pænt til dig selv og om dig selv, som en del af denne nye opmærksomhed og forbliv positivt nysgerrig og undersøgende på dine behov og “laster” i livet og hverdagen.

Mindfulness handler om “se”, at se hvad der er til stede i livet netop lige nu og ikke forsøge at dække over det eller skubbe det væk. At se og forholde sig til det der er i øjeblikket og møde det med accept. At møde trang og dårlige, destruktive vaner med accept betyder ikke at fortsætte med at være selvdestruktiv og indtage usunde fødevare og mere mad end du reelt har behov for. Det at acceptere er netop at møde og forstå trangen, for at blive i stand til at vælge vågent og opmærksomt og behandle dig selv på en bedre, sundere og mere kærlig måde.

MINDFUL-KOST er til stor gavn for dig, dine omgivelser og verden.

Et forløb vil strække sig over 8 møder af 90 min. - og indeholde:

- Gennemgang af MINDFUL-KOST anvisningerne.

- Gennemgang af din livstil.

- Dine ønsker og mål.

- Kostvejledning.

- Mindfulness undervisning.

Pris for et forløb over 8 uger: 4800 kr.-